Sådan udføres fliserens med imprægnering

Spuling af fliser
Sådan udføres fliserens med imprægnering
Henrik Andersen
-
20/12/2022
-

Effektiv fliserens af fliserne på dine udendørs arealer er en sur pligt, som dog er ret essentiel, hvis du vil holde terrasse og indkørsel flot og sund. Renser du aldrig fliserne, vil de blive glatte af alger, og der kan med tiden opstå flisepest. 

Hyrer du en professionel til at udføre effektiv fliserens med imprægnering, kan du på den anden side regne med, at dine fliser vil være pæne i mange år fremefter. Imprængering vil nemlig sørge for, at regnvand lettere preller af fliserne. Dette sker, da man forsegler porøse overflader med en beskyttende hinde, og dermed gøres livet svært for alger og mos.

Er det muligt at udføre opgaven selv, eller skal man hyre en professionel?

Det er bestemt muligt at udføre renseprocessen selv, men det kræver en del forberedelse og viden om processen. Desuden er det forholdsvist arbejdsintensivt, hvis man ikke allerede har det korrekte udstyr. Hos www.totalalgeservice.dk tilbydes kunderne den fulde pakke med rens, imprægnering og mulighed for vedligeholdsaftale med 20 års garanti – og derfor kan det for mange være en bedre løsning end selv at skulle kæmpe med fliserne år efter år.

Er der nogen sikkerhedsforanstaltninger, der skal overholdes?

Der er nogle få sikkerhedforanstaltninger, der er vigtige at overholde, når man renser sine fliser. Gør du det selv, skal du være opmærksom på, at du ikke får produktet på dit tøj eller hænder, da det er basisk. Derfor skal børn og husdyr også holdes fra fliserne, til midlet er tørret ind. 

Derudover skal du være opmærksom på, at det kan være hårdt fysisk arbejde, og du derfor ikke skal arbejde i en dårlig arbejdsstilling, som giver dig ondt i ryggen.

Hvor meget tid tager opgaven?

Renser du selv dine fliser, kan processen tage alt fra et par timer til flere dage afhængig af arealet af fliser. Dog kan processen effektiviseres, hvis du investerer i en højtryksrenser. Det kan nemlig være en lang og sej proces, hvis man skal rense fliserne for mos, alger og flisepest ved brug af en normal havekost. Der skal nemlig spules vand med en vis kraft, før man vil kunne se resultater – og her er en højtryksrenser en god løsning. 

Vælger du i stedet at få et firma til at klare opgaven, vil de kunne lave en prøverens på 10-30 minutter, hvorefter selve rensen vil tage lidt længere tid. 

Effektiv fliserens med imprægnering er en relativ simpel proces, hvis man har tiden og redskaberne til det. Har man ikke det, er det også ganske simpelt at få et professionelt firma til at klare opgaven – så er der garanti for et godt resultat, og hos TOTAL algeservice, får man desuden 20 års garanti.

Læs mere om rensning af fliser her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps